Samsung batterij

Telefoons van het bedrijf Samsung zijn zeer populair en de kans is groot dat jij of iemand in je omgeving een telefoon van Samsung heeft. Er zijn allerlei telefoons, maar de bekendste zijn die uit de galaxy-serie. Vrijwel elk jaar wordt er weer een nieuwe telefoon in deze serie gemaakt die nog mooier, beter en sneller is. Ook de accu’s van de Samsung telefoons worden steeds beter. Accu is een ander wordt voor batterij, in dit geval.

Sterkte

De meeste batterijen die in Samsung telefoons gaan, zijn hetzelfde. Een verschil kan er wel zitten in de sterkte van de batterij. Hoe meer je doet met telefoon, hoe sterker de batterij moet zijn. Als je een zwakke batterij gebruikt in een telefoon die veel energie verbruikt, dan moet de batterij om de paar uur of zelfs minder worden opgeladen. Dit is natuurlijk niet wat je wilt als je gebruik maakt van je telefoon. In de meeste telefoons zit een batterij van 2600 of 5200 mAh. Het is handig om dit in de gaten te houden als je een nieuwe accu moet aanschaffen.

Opladen

Er zijn een aantal tips hoe je de batterij optimaal kunt opladen. Het eerste wat handig is, is gebruik te maken van de originele oplader. Hoogstwaarschijnlijk maak je niet altijd gebruik van je eigen oplader, maar de lader die het dichtst in de buurt ligt. Probeer echter om dit niet te doen, want elke oplader is aangepast naar de telefoon waar die bij hoort en werkt dus het beste bij de eigen telefoon. Verder is het beter voor je telefoon om niet te lang aan de oplader te blijven zodra de batterij volledig is opgeladen.

Leeg

Voorheen was het beter om oplaadbare batterijen volledig leeg te laten lopen alvorens er opnieuw werd opgeladen. Bij de batterijen die tegenwoordig in mobiele telefoons zitten is dit echter niet het geval. Deze gaan juist langer mee als je de telefoon oplaadt wanneer deze rond de 30-40% zit.